The Artist Collective invites pedestrians with a sharp diagonal cut directly from the corner and all the way through the building. The cut seperates public and private programs. Each facade correlates to its contextual architecural neighbor to continue the traditional Savannah style. Yet, on the interior, a large space is created for collaboration and community. As you navigate upwards, each floor provides its own form of garden that progressively becomes more private.

Mediating Green Space Between All Levels

Influences of Scale

Floor Plans:
Design Analysis:

Volumetric Relation to Context

Artist Collective

Residential vs. Commercial

1 W Jones Street

Savannah, GA, USA

NCARB, AIA, LEED AP BD+C
Model Images:

Program

Mediation

Materiality

Status: Concept

My Role: Designer

Sections and Elevations:

Follow Me

Procession Upon Arrival

Privacy